keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kesäteatterivinkkejä - turilailla ja ilman

Kesä ilman kesäteatteria on kuin makkara ilman sinappia (DigiKyllin ihan oma sananlasku). Surfailin vähän "salaa" ja löysin kesateatterit.fi sivuston. Suomi on todellakin kesäteattereiden luvattu maa! Tässä muutama tärppi sullekin:

1. Ajankohtaisin teema ja idyllisin miljöö: Pako Veikkolaan, Veikkolan Kartanoteatteri. 
Kylläpä vastaanottokeskuksen tulo pikku kylälle nostatti tunteita! Kerrassaan koskettavaa ja nautittavaa teatteria. Sydänalaani oikein välillä kouraisi ja toisaalla nauratti. Mistä ne olivat saaneet kaikki ne lapset ja oikeat turvapaikanhakijatkin mukaan? Vielä bussimatkallakin huvitti Turilaiden laulut, mutta ei niitä tässä kehtaa toistaa. Ne täytyy kokea itse. (-3.7.)

2. Vauhtia ja iloa kaikenikäisille: Vaahteramäen Eemeli, Turun Kesäteatteri (Vartiovuori).
Tarina on vanha tuttu, mutta esitys on valloittavan raikas ja sopivasti digikyllimäisen anarkistinen! PöperöMaija oli ehdoton lempparini. Ihana kun näytelijöitä sai tavata väliajalla. Sainkin hyvän selfien pikku seuralaiseni ja Eemelin herttaisen äidin kanssa. (-13.8.)

3. Klassikkotarina ja fantastinen puvustus: Kesäyön uni, Ryhmäteatteri (Suomanlinna). Aikamoista komediaa ja mielikuvituksen ylistystä Shakespearen tekstin ympärillä! Vieläkin olen kyllä pyörällä päästäni. Hauskoja hahmoja ja upeita pukuja. Onneksi istuin lähellä lavaa, niin näin yksityiskohdat.  (-31.8.)


Turilaat laukovat kylän terassilla "totuuksia"
Pako Veikkolaan, Veikkolan Kartanoteatteri. Kuva: Markku Jämsä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018