tiistai 20. lokakuuta 2020

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit. Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä ääntä ja liikkuvaa kuvaa sisältävä seinämaalaus tarkoittaa?

Meidän maalaus on yhteisöllinen taideteos, jonka maisema, hahmot ja tarina on suunniteltu yhdessä Kontulan Helykodin asukkaiden kanssa. Se ei siis ole "pelkkä maalaus". Maisema seinällä on nyt valmis, pieni viimeistely on vielä tulossa. Ihana ja rohkea Kaarina luki runon, me äänitimme sen ja näin hän antoi äänensä seinälle. Lisätyn todellisuuden avulla asukkaiden unelmamaisema herätetään eloon.

Satu testaa ääntä.
Taiteilija Petri animoi maalauksen hahmot tietokoneella. Näin saadaan aikaiseksi liikkuvaa kuvaa. Hän lisää myös Kaarinan lausuman runon ensin tietokoneelle. Petri käyttää tässä meidän muraalissa lisätyn todellisuuden Artivive-sovellusta. Sama sovellus unelmamaiseman eli muraalin katsojan pitää ladata älypuhelimeensa tai tablettiinsa. Kun katsoja avaa sovelluksen ja katsoo puhelimen kautta maalausta, hän näkee liikkuvat hahmot ja kuulee Kaarinan äänen oikean maalauksen pinnalla.

Lisätty todellisuus eli AR (augmented reality) tarkoittaa siis sitä, että kännykän tai tabletin sovelluksella katsoja voi nähdä tietokoneella luotuja elementtejä todellisessa ympäristössä.

Pysykää kuulolla. Viestimme teille, kun edistymme. Toivottavasti jossain vaiheessa mahdollisimman moni pääsee myös paikan päälle ihmettelemään Helykodin asukkaiden unelmamaisemaa.

Nauhoitus käynnissä - Kaarina lukee runoa.Kaksi maalausapulaista ja taiteilija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Yhteisöllisyys tekee hyvää ihmiselle

Yhteisöllisyys on meille kaikille tuttu sana. Siitä ja etenkin sen puutteesta puhutaan paljon. Se koetaan yleensä positiivisena ja voimaann...

Eniten luetut 2018