torstai 6. marraskuuta 2014

Moninaisuus näkyväksi vanhustyössä

Satu ja Minna osallistuivat Arvokas vanhuus: moninaisuus näkyväksi -seminaariin. Yhdenvertaisuus on hurjan tärkeä aihe minun mielestä! Muiden muassa ikääntyneiden Suomeen muuttajien ja hlbti*-ikäihmisten ääni on saatava kuuluville vanhustyössä.

Seminaarin kutsuvieras Frederic Lauscher sanoi osuvasti, että jokaisella on oikeus saada parasta mahdollista hoitoa riippumatta etnisestä taustasta, elämäntyylistä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä.

Satu ja Minna livetviittailivat tilaisuudesta. Sekin on oma taiteenlajinsa. Ei ole niin helppoa kuunnella asiaa ja poimia siitä tärkeimpiä pointteja tviitattavaksi. Onneksi he olivat paneutuneet aiheeseen etukäteen.

Kannattaa tutustua Yhdenvertainen vanhuus -projektin videoon: Haluaisin pystyä kertomaan. Se on liikuttava ja herättää ajatuksia. Ovatko sinun tietosi ikäihmisten moninaisuudesta ajan tasalla?

Edit: Seminaarin esitykset voit katsoa täältä: Puheenvuorot ja paneelikeskustelu.

Kuvassa Hissu Kytö esittelee DaisyEläkeläiset ry:n Muistojen kotia.

(*hlbti = homo, lesbo, bi, trans ja intersukupuoliset)

2 kommenttia:

 1. Hei DigiKylli!
  Hienoa, että työkaverisi Minna ja Satu olivat #Eurooppasali'ssa mukana Arvokas vanhuus: moninaisuus näkyväksi -tilaisuudessa.
  Kuulin, että sinulla itselläsi oli muita kiireitä, joista johtuen et päässyt paikan päälle. Ehkä seurasitkin keskustelua sosiaalisen median kanavissa - #moninaisuus2014? Ja voihan sitä käydä katsomassa ja fiilistelemässä jälkikäteenkin, millaista meno oli ja mistä keskusteltiin.
  Tilaisuus oli niin suosittu, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet saliin. Onneksi tallenteet ovat nyt kaikki netissä, voit katsoa niitä milloin vain ennätät tai huvittaa. Klikkaa tästä: http://new.livestream.com/Infocrea-fi/arvokas-vanhuus

  Oma suosikkini on se viimeinen eli paneelikeskustelu-tallenne.
  Ai miksikö? No, monestakin syystä, mutta ehkä erityisesti sen suunnilleen 46:00 minuutin kohdalta alkavan yleisöstä tulleen spontaanin puheenvuoron takia. Tai paremminkin sen ansiosta.
  Eikö se olekin uskomaton? Huikea kiitos näin bittejä pitkin rohkealle suomalaismiehelle!
  Vaan nyt pitää touhuta muita juttuja.
  Hauskaa Nenäpäivää kaikille teille SenioriVerkkolaisille. Ja isänpäivää myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus oli oikein valaiseva ja hyvä. Mukavaa vkl myös sinne!

   Poista

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018