perjantai 11. joulukuuta 2015

Hyvä-paha some

”Se on seuralainen, tietolähde ja turva”, ”sanansaattaja ja viestinviejä, työväline ja viihdyttäjä. Jokin siinä vangitsee ja lumoaa, houkuttaa ja koukuttaa…”, kirjoittaa Jenni Haukio Kotiliesi -lehden kolumnissaan mobiililaitteista. Ihan kirjoittaa kuin minusta! Tosin loppu kolumni olikin yksiviivaista yleistystä ja kovin negatiivisella kynällä kirjoitettu - asioita, jota en itsessäni ja ikäkumppaneissani tunnista. 

Minulle mobiilitekniikka lisää osallisuuden mahdollisuuksia. Olen saanut lisää ystäviä ja jopa oikeat kasvokkain kohtaamisenikin ovat lisääntyneet. Seuraan ja osallistun keskusteluihin, kysyn ja annan apua. Viimemmäksi olen neuvonut nuorta naista käyttämään kostutettua sokeripalaa hellansa putsaamiseen sekä lahjoittanut kierrätysryhmässä pieneksi jääneitä vaatteitani hyvään tarkoitukseen. 

Tähtihetkiäni tablettini kanssa ovat maksuttomat kuvapuhelut (Facetime, Skype). On ihana nähdä toisella puolen maailmaa olevat lapsenlapseni ja jutella heidän kanssaan. Yllätyksekseni minä juttelen nyt useammin kaukana asuvien ystävien ja sukulaisteni kanssa, kuin ennen tabletin hankkimista! 

Yhteen asiaan olen todella koukuttunut ja toivottavasti ikuisesti: aivotreeneihin, muistia kuntouttaviin peleihin ja harjoitteisiin. Treenaan aina päiväkahvin jälkeen niillä. Jumpan kun vielä saisin yhtä säännölliseksi osaksi aamuani kuin hampaitteni pesun! Netistä niitä sellaisiakin opastuksia löytyy. Viikottainen perinteinen jumpparyhmän tapaaminen kun ei tahdo riittää kropalleni.

Voisin jatkaa hyötylistaani loputtomasti, mutta nyt tuli aurinko esiin ja on ihan pakko lähteä ulos! Jennille rohkenen lausua kutsun: Tervetuloa tutustumaan SenioriVerkon toimintaan kuuntelemaan ikäihmisten ajatuksia asiasta. Olisi mielenkiintoista jutella lisää mobiilitekniikan hyödyistä ja hyvistä mahdollisuuksista!

Aurinkoisin terveisin,
DigiKylli

DigiKyllin aineeton joululahjavinkki: anna iäkkäämmälle lahjan saajalle netti/some-opetusaikaa.
Hyödyllisiä sovelluksia esitellään täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018