torstai 20. lokakuuta 2016

Pirun vehje ja turhaa hömppää

Maailma mullistui kun Tim Berners-Lee suunnitteli internetissä toimivan hyper­me­diajär­jestelmän. Se otettiin käyttöön elokuussa 1991 ja sen nimeksi tuli World Wide Web eli WWW. Sen jälkeen mikään ei ollut ennallaan ja kaiken lukemani perusteella ei ole jatkossakaan. Kaikki eivät kuitenkaan ole asiasta innoissaan. Googlailin hieman syitä.

Luhangassa asuva Eino (93-v.) viis välittää internetistä. "Ei kiinnosta, eikä ole koskaan kiinnostanutkaan." Einolla luistaa arki ilmankin. Kotoa löytyy monta radiota, televisio ja lankapuhelin. Vähän kuitenkin pärjääminen arveluttaa kun kaikki menee nettiin.

Sipoossa asuvan Timon mukaan internet ei ole tuonut mitään hyvää mihinkään. Vuoden päästä eläkkeelle jäädessä hän heittää koko tietokoneen mereen. "Huono keksintö", Timo toteaa. Hyvinkäällä asusteleva Alma pitää internetiä "pirun vehkeenä" ja "turhana hömppänä". Alakerran Annukka kyllä kokeilisi mielellään, mutta "kun se mies istuu kaikki illat siellä enkä ikinä pääse".

Itse olen iloinen internetistä, sillä virtuaalihahmoni ei olisi koskaan syntynyt ilman Tim Berners-Leen toimia. Niin ja mitä Satu ja Teijakin nyt puuhailisivat? Eikä olisi koko SenioriVerkkoa! Tiedonhankintakin olisi vaikeaa ja hidasta. Ja huoli maailmalla seikkailevista läheisistä suuri kun yhteyksiä ei olisi. Enkä näkisi kaukana asuvia suvun ihania pienokaisia niin usein kuin nyt kuvapuheluina. Kiitos Tim! I love you.


2 kommenttia:

 1. Itseasiassa 1991 julkaistiin 1. Www-sivu. Tim Barner-Lee oli kehittänyt protokollan jo 1989.
  Meillä Digitalissa oli jo 80-luvun lopulla Gopheriin perustuva netti ympäristö. T, - Saku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sakari. kehitystyö on ollut pitkää. Terkuin, DigiKylli

   Poista

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018