torstai 20. helmikuuta 2020

Yhteinen unelmamaisema ja lisätty todellisuus

Toteutamme taitelija Petri Laukkasen (YMT Muraalitaide) kanssa muraalin eli seinämaalauksen Kontulan Helykodin aulaan. Suunnittelemme yhdessä senioreiden kanssa meidän kaikkien unelmamaiseman. Lisätyn todellisuuden avulla maisema herätetään eloon ja sitä voi katsoa tabletin tai älykännykän kautta.

Ensimmäinen suunnittelutyöpaja on nyt pidetty. Aloitimme sen kahvin ja herkkujen voimalla, tietysti. Petri kuunteli tarkalla korvalla, kun seniorit kertoivat toiveaiheita, -värejä ja -ääniä. Ensimmäinen toive tuli eräältä rouvalta, hän haluaa kuvaan valkoisen jäniksen. Muutkin eläimet herättivät innostuksen, ainakin orava, pääskynen, siili, joutsen ja karhu mainittiin. Selvästi luonto ihastutti monia. Elämänkaaren toivottiin näkyvän maalauksessa. Ilo, kasvun teema ja lapset tulivat myös esiin. Lempiväreistä ensimmäisenä mainittiin pinkki.

Pääsimme kaikki piirtämään unelmamaisemaa lempiväreillä. Merkittävänä teemana tässä muraalissa on yhdessä tekeminen. Helykodin asukkaat suunnittelevat taiteilija-Petrin kanssa yhdessä tarinan. Yhdessä myös maalataan seinää. Lopuksi toteutetaan lisätyn todellisuuden tarina työpajojen ideoiden pohjalta. Näin maalaus herätetään eloon.

Onpa tosi jännittävää nähdä miten nämä alun toiveet näkyvät valmiissa seinämaalauksessa. Tuskin maltan odottaa!

Kurkkaa ensimmäisen työpajan fiiliksiä videolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Yhteisöllisyys tekee hyvää ihmiselle

Yhteisöllisyys on meille kaikille tuttu sana. Siitä ja etenkin sen puutteesta puhutaan paljon. Se koetaan yleensä positiivisena ja voimaann...

Eniten luetut 2018