perjantai 9. tammikuuta 2015

Vaadin esteettömyyttä!

Voi kyllä minua välillä nyppii tämä monimutkainen maailma! On lakeja, direktiivejä, ohjeita, standardeja ja vinkkejä, mutta silti nettimaailma on kovin vaikea monelle. Nettisivut voivat olla rakenteellisesti hankalat ja teksti vaikeasti ymmärrettävää.

Minä haluan selkokieltä ja yksinkertaisuutta kaikille sivuille. Ajatelkaapa jos esimerkiksi pankin, poliisin, kampaajan ja Kelan sivut olisivat samalla sapluunalla tehtyjä. Kun käytettäisi samoja nimikkeitä, fontteja ja rakenteita, niin tietäisi suurinpiirtein mitä etsiä mistäkin. Onkos hullu idea?

On muuten niin, ettei esteettömyyttä tule ajatelleeksi silloin, kun itsellä homma toimii sujuvasti. Minna ja Satu olivat aikoinaan opastamassa näkövammaisia netin käytössä ja vasta silloin he valaistuivat verkkoesteettömyyden tärkeydestä. "Jaa, että sokeatkin surffaavat...?" Kyllä, sen kertoo teille Tarmo.

Suurennuslasi apuna näkövammaisten ryhmässä.

Kannattaa tutustua:

Kuluttajaparlamentti vaatii: Kovemmat keinot käyttöön esteettömyyden edistämiseksi

Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisu: Paina vihreää nappia! Asiointi- ja tiedonhakupalveluiden käytön esteitä erityisryhmien näkökulmasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

SenioriVerkon DigiKyllit esittelyssä

Meiltä välillä kysytään, keitä oikein on DigiKyllit. Tämän luettuasi tiedät,  ketä SenioriVerkko-projektissa työskentelee. Tässä siis esitte...

Eniten luetut 2018