perjantai 5. elokuuta 2016

Taas akku loppu! 3 vinkkiä lisäakun ostoon

Kännykkä on turvani. Marjaisina aikoina se on turva metsässä, sillä löydän marjojen luo helpommin kuin takaisin autolle. Suuntavaistoni on surkea, kompassi kotona ja älypuhelimestani loppuu akku ihan just. Lisäakku eli varavirtalähde on DigiKyllin kätevä pelastus. Mutta minkälainen? Hinta- ja laatuhaitari on laaja. Lehden kylkiäisenä tullut pieni sievä laite on lähinnä koriste, lataakin tunteja.

Kolme vinkkiä, mitä on hyvä tietää, kun lähtee lisäakkua ostamaan:

  1. Montako kertaa haluat ladata sillä laitteesi? Kerta riittää vain ensiapuun, 2-3 on kätevä, mutta laite samalla vähän isompi. Muistisääntö: saat ladattua vara-akusta 2/3 pakkauksessa mainostetusta virrasta. Esimerkiksi älypuhelimen 3000mAh (milliampeeritunnin) akun lataat vain reilut kaksi kertaa 10.000 mAh:n vara-akulla.
  2. Kannatko vara-akkua sievässä käsilaukussa vai repussa? Matkalle 10.000mAh:n virtalähde (n.300g) voi olla käsilaukkuun turhan painava. 5000mAh on jo arkeen paljon sopivampi (n.170g).
  3. Latausvirta on yleensä merkitty 5V/1A tai 5V/2A. DigiKyllin tempperamentille ehdottomasti sopivampi on 5V/2A (tulo ja lähtö), koska laite lataa ja luovuttaa virtaa mopeammin. 

Moisella kapistuksella lataan myös uutukaisen taskulamppuni, tablettin, digikameran ja aktiivisuusrannekkeen. Mutta nyt DigiKylli lähtee kanttarelleja etsimään! GoogleMaps ja kunnon lisäakku turvana.

Lähde: varavirtalähde-testi Helsingin Sanomat 2.8.2016.

Lisäakku voi joskus pelastaa pulasta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Yhteisöllisyys tekee hyvää ihmiselle

Yhteisöllisyys on meille kaikille tuttu sana. Siitä ja etenkin sen puutteesta puhutaan paljon. Se koetaan yleensä positiivisena ja voimaann...

Eniten luetut 2018