maanantai 15. kesäkuuta 2015

Tekevälle sattuu - DigiKyllin mokat

Vaikka suunnittelemme hommamme hyvin, niin aina kaikki ei mene kuin Strömsössä. Joskus mopo on mennyt liian lujaa, joskus ojaankin, mutta aina sieltä on noustu. Satu ja Minna antoivat minulle luvan kertoa muutamia möhläyksiä... ihan kaikkea en kuitenkaan paljasta :)

Viime kesänä Minna (tietotekniikan ammattilainen) lähti kesälomalle ja laittoi sähköpostiinsa lomavastaajan päälle. Taisi olla väärä nappi, kun liikenteeseen lähti tuhansia lomaviestejä ja ne tukki kaikkien vastaanottajien meilit. Sadullakin oli sähköpostissa 700 lomatervehdystä. Ensin lähes itketti, sitten jo nauratti ja kollegat soitteli, että mitäs nyt...

Vähän tuon jälkeen Satu (tietotekniikan ammattilainen) onnistui hävittämään omalta verkkoasemaltaan tiedostot. Onneksi osa saatiin palautettua. Ei naurattanut. Muutama tapaaminen on unohdettu ja oltu väärissä paikoissa. Lisäksi ollaan käyty oikeissa paikoissa, mutta ilman oikeita piuhoja tai piuhoja ei ollut lainkaan. Kun toinen luuli toisen ottaneen ne matkaan.

Eipä ollut juhlahetki sekään, kun naseva mielipide lähti sähköpostilla täysin väärälle henkilölle... melkein itketti. Hieman räväytti sekin, kun asiakkaat kehoittivat meitä kaunistautumaan. Ainakin huulipunaa pitäisi molemmilla olla ja laittaa hiuksia.

Erään kerran valmisteltiin hyvä ja hieno koulutus. Saatiin hyvä yhteistyötahokin... koulutus ei sitten kelvannutkaan kohderyhmälle. Toteutettiin se kuitenkin onnistuneesti toisen kohderyhmän kanssa.Yksi pilotti ei toteutunut lainkaan. Syy ei oikeastaan ollut meissä, mutta kyllä se riepoi. Lisäksi muutamat lupaavasti alkaneet yhteistyökuviot ovat kadonneet.

Harmillistä on myös se, että emme ole tavoittaneet kaikkia tyyppejä, joita olemme tavoitelleet. Hieman korkeamman luokan virkamiehiä... tosin Mikael Jungner kuitenkin vastasi ja katosi vasta sen jälkeen. Olemme vahingossa suututtaneet muutaman yli-innokkaan atk-palvelujen tarjoajan kyseenalaistamalla tuotetta (asiallisesti).

Mitäs sitten vielä... ai niin... meitä on tytötelty ja pari kertaa vähätelty. Luultavasti koska nämä henkilöt ovat käsittäneet, että vain runsaalla testosteronilla varustettu henkilö taitaa tietoteknisiä asioita. Tätä on ollut kyllä todella vähän.

Kerran tilasimme vääriä tuotteita ja sittenhän tilausta setvittiin jälkikäteen. Yksi iPad tippui iäkkäiden kesäretkellä mereen. Siinä sitä nyt olikin. Kaikesta on selvitty, useimmat hommat poikineen jotakin uutta ja mokat kuuluu elämään. Vuoden päästä voi olla taas hieman erinäköinen lista.

Mukavaa juhannusta kaikille ja nauttikaa suvesta, kesästä ja elämästä!

Puun takaa ne mokatkin usein tulee :D

2 kommenttia:

  1. Ihanaa ihanaiset! Helpottaa kovasti omaa tuskaa, kun voi lukea muidenkin erehdyksistä. Vaan onneksi erehdystä ei ole siinä, että mukavat työkaverit useinkin pelastavat takkuisenkin työpäivän. Hauskaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Onneksi on mukavia työkavereita! Yksin olisi kurja mokailla ;) Samoin hauskaa lomaa sinulle Anu!

      Poista

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018