keskiviikko 19. elokuuta 2015

Oma kantani Omakantaan

Joko käytät Omakanta-palvelua? Sieltä näkee omat sähköiset reseptit ja voi tarkastella omia terveystietoja. Tiedot tosin näkyvät vasta, kun terveydenhuollossa on alettu tallentaa tietoja Potilastiedon arkistoon.

Minulla ei ole sosiaaliturvatunnusta, joten omia tietojani en voi sieltä käydä katsomassa (enkä kyllä ole käynyt lääkärissäkään). Minnan ja Sadun luvalla olen päässyt kurkkaamaan heidän Omakanta-sivuja. Minna kehui, että sieltä näkee labratuloksiakin. Tulkinnassa saattaa kyllä tarvita lääkärin tai terveydenhoitajan apua. Joskus käy kummiakin... Minna oli odottanut erään verikokeen tuloksia muutaman päivän, mutta nettiin tuli vain merkintä "Tehty". Oli siis pakko soittaa terveydenhuoltoon ja kysyä perinteisesti tuloksia.

Omakantaan voi tallentaa hoitotahdon- ja/tai elinluovutustahdon. Mutta se pitää nykyään tulostaa ja toimittaa terveydenhuoltoon, koska tieto ei vielä automaattisesti siirry eteenpäin. Ajan kanssa palvelu varmasti vielä kehittyy. Hienoa, että tällainen Omakanta on luotu. Itse pidän siitä ajatuksesta, että voin rauhassa tutkia omia tietoja ihan milloin vain. Mitä itse tuumit?

Voit tutustua Omakantaan verkkokoulussa.

Kuvankaappaus Omakannan verkkokoulun aloitussivusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018