keskiviikko 12. elokuuta 2015

Ota kaikki ilo irti mobiilista !

Tiesitkö että eräissä Helsingin puistossa soi Sibeliuksen musiikkia viiden kotimaisen puun kautta? Sibelius on säveltänyt kullekin näistä puista pianokappaleet. Nämä viisi puuta on merkitty laatalla, jossa on QR-koodi. Koodi luetaan älypuhelimen QR-koodilukija sovelluksen avulla. Puhelimen tai tabletin näytölle avautuu musiikkitiedosto, josta kuulee kyseisen puun nimikkokappaleen.

Samalla tekniikalla kuusi patsasta Helsingissä kertovat tarinansa. Jokaisen patsaan läheisyydessä on QR-koodi, joka aukeaa älypuhelimen avulla. Linkin takaa aukeaa filmi, jossa näyttelijän esittämä ”patsas” kertoo kuka hän on ja miksi hän on tässä.

Halusin kertoa tästä sinulle koska näitä QR-koodeja voi helposti toteuttaa itsekin. Niiden yleisin tarkoitus on informaation välittäminen mobiiliin päätelaitteeseen. Niillä saa paljon kaikkea kivaa ja hyödyllistä aikaiseksi. Vain mielikuvitus on rajana...niin ja tekijäinoikeudet jos lainaa kuvaa tai musiikkia :)

Lataa puhelimeesi vaikkapa QR-reader for iPhone. Tällä sovelluksella voi myös tehdä koodeja. Muillekin käyttiksille löytyy omansa (esimerkiksi QR Code Reader for Android). Läppärilläkin onnistuu koodien tehtailu QR-generaattorin avulla. Sitten vain skannaamaan Qr-koodeja ja mikä parempaa tehdä niitä itse.

Innostuin tekemään sinulle QR-koodin jonka takaa löydät mahtavan hyvän mustikkapiiraan ohjeen. Ladattuasi sovelluksen voit skannata oheisen kuvan ja nam...leipomaan. Jos innostuit niin tässä on linkin takana opastusta QR-koodailuun. Ehkäpä voit jakaa lempireseptisi tai kertoa hauskan tarinan koodin kautta.

QR-koodeilla iloa ja hyötyä
                               
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018