torstai 24. maaliskuuta 2016

Nyt jää diginatiivit mummolle kakkoseksi


Nyt ollaan edelläkävijäporukassa! Pääsen kerrankin kehuskelemaan diginatiivisukupolvelle (niille mobiililaite kädessä syntyneille), että tämä mummo onkin kehityksen eturintamassa - olen virtuaalimatkaillut! 

Sukeltelin ensin värikkäiden kalojen seassa ihan oikeasti tai siltä se ainakin tuntui. Eikä ollut mitään paikallisia ahvenia vaan värikkäitä ihania tropiikin kaloja. Uiskentelin niiden joukossa katsellen ihmeissäni ympärilleni joka puolelle.

Vaihdoin sovellusta ja nautin kuumailmapallo- ja helikopterikyydistä savannin yllä. Näin seeproja, antilooppeja ja vaikka mitä. Välillä olin maan kamaralla ja niin lähellä leijonaa, että ihan pelotti kun uros käveli minua kohti ja katsoi suoraa silmiini. Huh! Onneksi ympäriltä kuului puhetta ja ymmärsin olevani ”vain” virtuaalimaailmassa.  Olipa huikeaa! Ensi kerralla haluan vierailla jossain matkakohteessa, jossa olen joskus vieraillut oikeasti. Vaikka Nizzan rannalla auringonpaisteessa petagueta pelaten. Kuntokin nousisi pelisovelluksia kokeillen.

Hammaslääkärilleni taidan ehdottaa, että hankkii asiakaskäyttöön virtuaalilasit ja jonkun oopperasovelluksen. Voisi kipupelot unohtua kun saisi toimenpiteen ajan kokea istuvansa oopperassa ja kuunnella kuulokkeilta upeita aarioita! 

Toivottavasti hankkivat näitä VR- eli virtuaalilaseja myös kirjastoihin ja palvelukeskuksiin niin useammat pääsevät kokeilemaan. Minä testasin laajennettua todellisuutta LähiVerkon ja SenioriVerkon järjestämässä VR-työpajassa. Vielä kun kehittäisivät tuoksut ja kevyen päivetyksen sovelluksen kylkiäisiksi.

DigiKylli                                  VR-laseihin on sujautettu älypuhelin, jonka näytöltä 
                                             sovelluksen virtuaalimaailma avautuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018