torstai 15. marraskuuta 2018

Kauhusta luovuuteen


Mikä vuosi! SenioriVerkko - paluu tulevaisuuteen alkoi huhtikuussa 2018. Ihan alkuun tarkensimme innoissamme hankkeen tavoitteet ja toteutuksen. Sitten jo istuimmekin Sadun ja Minnan kanssa alas, löimme tyhjät päät yhteen - mitäs nyt. Vaikka edessä oli mahtava suunnitelma digiyhteisöllisyydestä ja rahatkin toteutukseen, iski kauhu ja tyhjyys. Mihin me lähdetään, mikä suunta ja miten. Kauhuamme lisäsi tilastokeskuksen masentavat luvut. Kohderyhmämme yli 70 vuotiaat ovat heikosti virtuaaliyhteisöjen käyttäjiä. Vuonna 2017 kohderyhmämme on seurannut jotakin yhteisöpalvelua kolmen kuukauden aikana seuraavasti: 65-74 vuotiaat 26% ja 75-89 vuotiaat 12%.

Virtuaalihahmona ja ennakkoluulottomana ehdotin jopa alkuun jonkinlaista meediopalvelua, mutta siihen Satu ja Minna ei suostuneet. He alkoivat luomaan, ideoimaan, visioimaan ja suunnittelemaan. Se kuuluisa luovuuden tappaja KIIRE, heitettiin roskikseen. Seinä täyttyi keltaisista lapuista ja kaikenmaailman fläppitauluista. Minna raahasi paikalle materiaalia hiljaisista signaaleista ja Satu huudatti Googlea. Pam, siitä se lähti.

Nyt marraskuun puolessa välissä katsomme tyytyväisinä kulunutta aikaa. Iäkäs kohderyhmämme on erittäin innostunut virtuaaliyhteisöistä, etenkin WhatsApp kiinnostaa. Instagram puhuttaa ja älykännyköitä ostellaan. Tiedonjano ja kokeilunhalu nostaa kovasti päätään ja meillä hommaa piisaa kiitettävästi.

Ei sovi myöskään unohtaa hyviä kumppaneita, uuden oppimista, hulluutta, huumoria ja sitä, että projektin suunnitteluun ja seurantaan on panostettu alusta alkaen paljon. Ja mikä parasta: uskomme, että tuo tilastokeskuksen lukema on ensi vuonna ihan erilainen.

SenioriVerkon työntekijät Minna, Satu ja DigiKylli

2 kommenttia:

  1. Teillä voisi olla DigiKylli-hupparit :D Tuli mieleen kuvasta... terv Helena

    VastaaPoista
  2. Loistava idea! Saatat yllättyä loppuvuodesta, ehkä meillä onkin tulossa DigiKylli-hupparit :D

    VastaaPoista

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018