tiistai 30. kesäkuuta 2020

"Kyllä tämä tästä, onhan sitä sodistakin selvitty", vakuuttaa TaiteilijaVaari

Korona-kevät ei omaan elämääni ole oikeastaan vaikuttanut kovinkaan paljon. Olen tottunut näihin rajoituksiin jo aikoinaan sodanjälkeiseen pula-aikaan, kun olin lapsi. Lähes kaikki tavarat olivat kortilla ja kaikki mahdolliset kulkutaudit olen sairastanut. Koulut olivat 50-luvulla jo välillä kiinni, kun ei ollut oppilaita. Tulirokosta olimme sisarusten kanssa sairaalassa viikon. 

Tämä korona on tietysti varmaan vielä vaarallisempi ainakin riskiryhmille. En turhaan mieti koko tautia, kun sille ei kuitenkaan mitään muuta voi, kuin varoa ohjeiden mukaan. Kyllä tämäkin tauti joskus loppuu, se on varma, mutta tämän päivän yhteiskunta on niin tiukasti sidottu kulutukseen, että se vaikuttaa kaikkien ihmisten elämään. Täällä maaseudulla ei ole mitään eroa karanteenista, kyllä metsässä voi kävellä niinkuin ennenkin. 

Koronat tulee ja koronat menee, pakko sopeutua. Ikävä on tietysti lapsenlasta, hänen kanssaan on ulkona mukava kesällä touhuta. Onhan niitä näköpuhelimia tietysti, mutta ei ne fyysistä lähellä oloa korvaa. Hyvä kun on laitteita, ei muuten kyllä pysty millään seuraamaan lasten kehitystä.  Pääasia on tietysti se, ettei ketään sairastuisi lähipiiristä tähän tautiin. Ei tämän koronan kanssa ole leikkimistä. Kyllä tämä tästä, onhan sitä sodistakin selvitty.


Vaari, 76v.

ps. TaiteilijaVaari piirtää pilakuvia tietokoneen Paint-ohjelmalla. Täältä pääset katsomaan hänen mittavaa pilakuva-arsenaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Yhteisöllisyys tekee hyvää ihmiselle

Yhteisöllisyys on meille kaikille tuttu sana. Siitä ja etenkin sen puutteesta puhutaan paljon. Se koetaan yleensä positiivisena ja voimaann...

Eniten luetut 2018