torstai 29. tammikuuta 2015

Hyvinvointia metsästämässä

Minna, Satu ja Aulikki kokoontuivat Movendos-hyvinvointipilotin valmentajien Miran, Jannen ja Selman kanssa. He pohtivat pilotin alkua ja tavoitteita. Pilotti on lähtenyt hienosti käyntiin. Valmennettavat ovat tehneet tehtäviä ja valmentajat ovat päässeet tutuiksi tehtävien luomisen kanssa. Muutamia teknisiä ongelmia on ollut, mutta ne on selvitetty.

Onko etävalmennus toimiva vaihtoehto ikäihmisille? Positiivista palautetta tuli jo eräältä valmennettavalta. Hän ei talvisin liukkauden ja lumen vuoksi aina pääse osallistumaan liikuntaryhmään. Sovelluksen kautta hän saa ohjeet miten voi osallistua kotona. Etäohjauksen lisäksi fyysiset tapaamiset ovat eduksi. Silloin valmentaja voi selittää ja ohjata valmennettavaa tehtävän tekemisessä. Palaute ja kannustus on tärkeää.

Aluksi yleisenä tavoitteena oli kokeilla sovellusta arkiliikunnan lisäämisen kannalta. Tehtävien ja tavoitteiden myötä valmentajat huomasivat, että liikunnan lisäksi isoon rooliin tulivat painonhallinta ja terveellinen ravinto. Terveys ja hyvinvointi onkin huomaamatta noussut pilotin "päätavoitteeksi".

Pilotin kokonaisvaltaisuutta kuvaa hyvin valmennettavan kommentti: "Mehän saadaan tässä oikeen nuppihoitoa!"

Iso kiitos innokkaille valmennettaville ja valmentajille! Hienoa, että Myllypuron palvelukeskus halusi olla edelläkävijä ja lähti mukaan pilottiin. Jatkoa seuraa!

Innokkaita osallistujia.Fysioterapeutit/valmentajat:
Mira ja Janne, Myllypuron palvelukeskus
Selma, Helsingin Alzheimer-yhdistys ry

Terveyden edistämisen asiantuntija:
Aulikki, Kuntoutuksen edistämisyhdistys ry

Vetovastuu:
Satu ja Minna, SenioriVerkko-projekti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018