keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kun hätä on suuri

Oletko jo kuullut 112 Suomi -mobiilisovelluksesta? Sen avulla viranomaiset paikantavat hätäpuhelun soittajan ja löytävät nopeammin perille. Sovellus perustuu satelliittipaikannukseen, joka on paljon tarkempi kuin aiemmat hätäpaikannusmekanismit.

Minna kertoi, että oli kesälomareissullaan mökkeilemässä Keski-Suomessa saaressa. Sinnepä oli veneellä ilmestynyt paikallinen palotarkastaja. Tarkastusta tehdessään hän kehoitti lataamaan älypuhelimeen juurikin tuon 112 Suomi -sovelluksen. Minnallahan se tietysti jo olikin. Siitä näkyi näppärästi saaren koordinaatit, jotka kirjoitettiin heti ylös mökin omistajalle. Palotarkastaja sanoi, että apu saapuu paljon nopeammin perille, kun heillä on koordinaatit tiedossa. Tälläkään saarella ei ole virallista osoitetta, niin vaikea olisi selittää mihin pitää esimerkiksi ambulanssin tulla.

Jos sinulla tai läheisellä on älypuhelin, lataa ihmeessä sovellus täältä. Sovellus on saatavilla iPhonen ja Androidin lisäksi nyt myös Windows- ja Jolla-puhelimiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti DigiKyllille.

Miten unelmamaisema herätetään eloon?

Oletko seurannut meidän muraalin eli seinämaalauksen luomista? Täältä voit lukea aiemmat blogitekstit . Miksi me sitä niin hehkutetaan? Mitä...

Eniten luetut 2018